Ferrari ontkent Räikkönen-geruchten

Het Formule 1-team Ferrari heeft ontkend dat Kimi Räikkönen bij de renstal in beeld zou zijn voor het seizoen 2014, zoals we gisteren nog meldden. De Italianen laten weten dat er over de line-up voor het seizoen 2014 nog geen besluit is genomen.

Momenteel rijden Fernando Alonso en Felipe Massa voor Ferrari dat naar eigen zeggen zich nog volledig focust op een titel voor Alonso in het huidige seizoen. De achterstand op kampioenschapsleider Sebastian Vettel bedraagt na Hongarije 39 punten. Eén punt voor hem in de titelstrijd staat Lotus-coureur Räikkönen.

De Fin wordt volgens bronnen dichtbij Ferrari gezien als ideale vervanger van Felipe Massa die na zijn ongeval van 2009 slechts zelden meer zijn niveau heeft gehaald. Hierdoor is Ferrari de laatste jaren nooit meer in de buurt geweest van de felbegeerde constructeurstitel, terwijl Alonso enkele malen net naast de rijderstitel greep.

Om Alonso met name in de kwalificatie onder druk te zetten kan ervoor gekozen worden om Räikkönen terug te halen. De Fin reed tussen 2007 en 2009 drie seizoenen in Italiaanse dienst en pakte in zijn eerste jaar meteen de titel. Na 2009 werd zijn contract afgekocht en werd The Iceman opgevolgd door Alonso die nu op zijn beurt weer onder vuur ligt bij Ferrari, dus het is niet gezegd dat de Spanjaard ondanks een doorlopend contract bij de renstal uit Maranello blijft.

Naast Räikkönen worden nog een aantal andere kandidaten bij Ferrari genoemd. Zo is Sauber-coureur Nico Hülkenberg in beeld, net zoals Force India-rijders Paul di Resta en Adrian Sutil en Marussia-coureur Jules Bianchi die in het opleidingsprogramma van Ferrari zit. De tijd zal leren wat er met de Ferrari-zitjes zal gaan gebeuren.