De Rossi open voor Serie A-vertrek

Een andere Italiaanse club dan AS Roma behoort niet tot de mogelijkheden voor Daniele de Rossi. Een andere buitenlandse club echter wel degelijk. De Rossi wordt al jarenlang in verband gebracht met Real Madrid en ook Paris Saint-Germain zou interesse hebben in de middenvelder.

Hoewel De Rossi zijn hart heeft gegeven aan Roma, erkent de international dat hij open staat voor een andere competitie dan de Serie A. "Als ik Roma nog eens verlaat, dan is het voor een buitenlands avontuur. Ik voel mij als een deel van Roma en Roma voelt als een deel van mij", aldus De Rossi tegenover diverse Italiaanse media. "Ik zou uit respect nooit voor een andere Italiaanse club spelen. Ik zou alleen naar het buitenland gaan."

De Rossi maakt zich zorgen om het Italiaanse voetbal, dat volgens de middenvelder geen ontwikkeling meer doormaakt. "Het Italiaanse voetbal loopt twintig á dertig jaar achter. De manier waarop we denken en het beleven is verkeerd. We lopen achter op het Engelse, Duitse en Spaanse voetbal. En binnenkort ook op het Franse voetbal."