Homo vermoord om zijn geaardheid

Een Oezbeekse jongen die in Rusland ontvoerd is door een gezellig groepje neonazi’s is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt Human Rights Watch. De jongen is urenlang gemarteld, werd overgoten met urine en moest zijn seksuele voorkeur voor een camera uitspreken.

De zelfbenoemde 'crimefighters' vonden het nodig om de jongen urenlang te slaan met een stok, te bewerken met een mes, beschilderen, z’n anus te penetreren met een koevoet en daar tevens kunststofschuim in te spuiten. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk gegild voor hulp, maar omdat hij het Russisch niet machtig was, kwam er niemand op de herrie af.

In Rusland is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat groepen homofobe jongeren met het verstand van een kip zich organiseren. Dit gebeurt vaak onder de dekmantel 'bestrijding van pedofilie', maar in werkelijkheid botviert men hun domheid en agressie op de homofiele medemens. Het Russische equivalent van Facebook, vk.com, wordt hierbij vaak misbruikt om nep-dates te maken met andere jongeren die zich nog seksueel aan het oriënteren of homoseksueel zijn. Eenmaal aangekomen op de 'afspraak' worden de slachtoffers mishandeld en belachelijk gemaakt.

Zowel de politie als politiek doet helemaal niets aan deze wantoestanden. Aangiften worden niet opgenomen en mensen die deze problemen benoemen kunnen bedreigingen verwachten.

Enkele 'bemoedigende' cijfers: 85% van de Russen is tegen het homohuwelijk. 16% vindt dat homoseksuelen geen plaats in deze maatschappij zouden mogen hebben. 22% is van mening dat andersgeaarden zich zouden moeten laten behandelen en 5% vindt dat ze vernietigd dienen te worden.