VI mag Eredivisie-beelden niet uitzenden

Beelden van de Eredivisie zullen niet meer te zien zijn in RTL7's voetbalprogramma Voetbal International. Dit meldt voormalig VI-hoofdredacteur Johan Derksen in zijn column in het voetbalmagazine.

Beeldmateriaal van de Nederlandse voetbalwedstrijden is exclusief voor FOX Sports Eredivisie en het open kanaal van het mediabedrijf dat op 19 augustus van start gaat. Om dit kenbaar te maken zouden volgens Derksen alle Nederlandse profclubs 'een strenge brief hebben ontvangen'. Voetbalclubs zouden geen contract met het programma mogen afsluiten om alsnog beelden af te staan.

In zijn column reageert Derksen teleurgesteld: "Ze barsten bij FOX van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere zenders het licht in de ogen niet gunnen. Terwijl de open zender FOX er maar voor de schijn is. FOX wil eigenlijk maar één ding: FOX wil u een abonnement achter de decoder aansmeren".

RTL7's Voetbal International zal op de maandagavond recht tegenover een nieuw voetbalprogramma van FOX komen te staan. In het programma zullen presentator Toine van Peperstraten en analist Jan van Halst wedstrijden van het afgelopen weekend bespreken.

Eerder moest RTL7 al afstand doen van de samenvattingen van de Jupiler League. Ook deze beelden zullen exclusief bij FOX en de betaalzender FOX Sports te zien zijn.