'Stervende homo had een vrouw moeten trouwen'

Reliegekkie Linda Harvey, aan de overkant van de grote plas bekend als directeur en oprichter van Mission: America, is de mening toegedaan dat het homohuwelijk niet echt bestaat. 'Mensen doen maar alsof ze getrouwd zijn'. 

Helemaal uit de lucht komt deze uitspraak uiteraard niet vallen. In Ohio heeft namelijk een rechter een zaak over erfenis en nalatenschap in het voordeel van een homostel uitgesproken. Een van de mannen heeft ALS (Amyotrofe Laterale  Sclerose), een neurologische aandoening die tot verlamming en uiteindelijk de dood leidt. In Ohio wordt het homohuwelijk niet erkend, dus is het stel maar gaan trouwen in Maryland.  Toen echter uitkwam dat een van de mannen de dodelijke ziekte had, wilde men het nalatenschap voor de partner eventjes goed regelen. Zo wilde de zieke zijn partners naam op de erfenis en in hetzelfde familiegraf worden begraven.

Linda vindt dit belachelijk. Als ze zo nodig getrouwd willen zijn, dan hadden ze maar een vrouw moeten trouwen. Daar is in haar opinie niets discriminerend aan.  Haar logica: 'stel je voor: Sophie wil dokter worden, maar heeft hier geen opleiding voor gehad. In gedachten vindt Sophie zichzelf wel een dokter en begint ze mensen te behandelen en doet ze zelfs operaties. Maakt dit haar een dokter? Zijn de waanideeën van Sophie een reden om haar als dokter te beschouwen?'

Mission: America haalt wel vaker het nieuws. De organisatie ziet zichzelf als het voorbeeld van Bijbelse moraal en vindt dat de 'Gay movement' als een fascistische beweging is. Volgens deze club is er geen bewijs voor dat er iets als homoseksuele kinderen zouden bestaan. Om kinderen te beschermen zouden er onder meer geen homoseksuele leraren voor de klas mogen staan en zijn advocaten die opkomen voor homorechten 'meesters van demonische manipulatie'.