Nederlanders geadviseerd Jemen te verlaten

Nederlanders die nog in Jemen verblijven wordt dringend geadviseerd het land te verlaten. Dat blijkt dinsdag uit een reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een paar dagen geleden meldde Buitenlandse Zaken dat in Jemen ongeveer veertig Nederlanders verblijven. Of er sindsdien Nederlanders zijn vertrokken, is niet duidelijk. Nederlanders die weg willen, moeten dat op eigen gelegenheid doen, aldus het ministerie.

Maandag scherpte Buitenlandse Zaken het reisadvies voor het Arabische land al aan. Reizen naar het land worden ontraden vanwege de politieke onrust en hoog risico op ontvoeringen. Ook kondigde het ministerie maandag aan dat de ambassade nog zeker tot en met volgende week maandag dicht blijft.

Of ook het ambassadepersoneel Jemen moet verlaten, is nog niet duidelijk. Op de ambassade werken zes Nederlanders. Eerder dinsdag meldde Buitenlandse Zaken nog het niet nodig te vinden om het Nederlandse ambassadepersoneel uit Jemen te evacueren. De Amerikanen en de Britten besloten dinsdag wel het personeel van hun ambassades uit Jemen weg te halen. Ook roepen de Britten en Amerikanen landgenoten Jemen te verlaten.