FOK! wat een weer... Geen hitte meer

Goeiemorgen! Vrij onverwacht ontstonden er gisteravond enkele zware regen- en onweersbuien. Dit heeft zelfs het leven gekost aan een meisje op een camping. Waarom ontstaan deze buien de ene keer wel en de andere keer niet ondanks alle verwachtingen? De situatie van gisteravond vraagt om een goede bestudering, want tot een uur of 8 was er vrijwel niks aan de hand.

Vandaag maakt alleen de oostelijke helft van het land nog kans op een lokale bui, want de overgangszone tussen de warme en koelere lucht komt maar net over de grens tot stilstand. Het kwik ligt vandaag tussen de 20 en 25 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit west- tot noordwest. Verder begint de dag wel overwegend grijs met laaghangende bewolking en plaatselijk wat motregen.

Morgen zou het plaatselijk wel eens flink nat kunnen worden, echter de modellen verschillen nogal van mening over waar het nu het natst gaat worden. De voorkeur gaat uit naar de oostelijke helft van ons land.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Collorrun
DJMO deed afgelopen weekend mee aan de Colorrun in Utrecht...

 colorrun2
Ondanks het warme weer was de opkomst hoog....

 colorrun2
Wat was je tijd DJMO?