Rekik: "Probeer altijd mijn team te helpen"

Karim Rekik won zaterdag met PSV van ADO Den Haag, tijdens zijn debuut in de Eredivisie. De verdediger behartigt het teambelang. "Ik doe gewoon mijn werk." Rekik speelde sterk in Den Haag en oogde, ondanks zijn achttien jaar, ervaren.

De huurling van Manchester City moet met Jeffrey Bruma (overgekomen van Chelsea) een blok in de defensie vormen. "Of je nou achttien of 28 jaar bent, of je al honderd wedstrijden hebt gespeeld of pas vijf, voetbal blijft een spelletje van 11 tegen 11 met één bal waarin de beste wint", reageert Rekik tegenover ANP.

"Ik doe gewoon mijn werk. Ik heb liever dat ik de slechtste man op het veld ben en we met 3-0 winnen, dan dat ik de beste ben maar we met 2-0 verliezen. Ik probeer altijd mijn team te helpen", aldus de verdediger. Na een flitsend eerste half uur leek er voor PSV geen vuiltje aan de lucht

De 0-3 voorsprong bleek achteraf net voldoende voor de drie punten. "Ik denk dat elke ploeg moeite heeft met ADO-uit. Na ons goede begin verloren we wat concentratie. We gingen een beetje mee in het spel van ADO, met lange ballen en vechtvoetbal. Daardoor speelden wij hen in de kaart."