'Russische concerten Gaga en Madonna illegaal'

Madonna en Lady Gaga hebben illegale optredens gegeven in Rusland. Dat is het oordeel van het Russische openbaar ministerie, meldt de website van het Russisch Agentschap voor Juridische Informatie (RAPSI).

Beide zangeressen zouden de wet hebben overtreden door op te treden voor geld terwijl ze alleen een toeristenvisum hadden. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de Foreign Ministry and the Federal Migration Service, waar wordt bepaald of verder actie wordt ondernomen.

De Russische politicus Vitaly Milonov had in april een onderzoek aangevraagd naar aanleiding van de 'illegale' concerten. Eerder werd al bekend dat Milonov een aanklacht had ingediend omdat Lady Gaga en Madonna zich in Rusland schuldig zouden hebben gemaakt aan het verspreiden van 'homopropaganda'.

Beide zangeressen riepen vorig jaar tijdens hun Russische concerten op tot de acceptatie van homoseksualiteit. In Sint-Petersburg, waar Lady Gaga en Madonna optraden, is het verboden om minderjarigen informatie over homoseksualiteit te geven.