Amanda Bynes blijft in psychiatrisch ziekenhuis

Amanda Bynes blijft zitten waar ze zit. De 27-jarige ontspoorde actrice verblijft al ruim een week onder dwang op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Bynes vocht een besluit haar verblijf te verlengen aan, maar een rechter bepaalde dat ze onder behandeling moet blijven staan. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Bynes, die beweert geen psychische problemen te hebben, was van mening dat er geen grond is voor de verlenging van haar gedwongen opname. De actrice werd vorige week maandag opgenomen nadat ze op de oprit van een wildvreemde een brandje stichtte. Artsen zouden vermoedden dat Bynes schizofreen is.

Aanvankelijk moest Bynes drie dagen op de psychiatrische afdeling vertoeven. Haar verblijf werd echter, mede op verzoek van haar ouders, met twee weken verlengd. Die verlenging vocht Bynes aan. De actrice zou eerder deze week al voor de rechter staan, maar besloot de zitting uit te stellen om te kijken of haar medicatie aanslaat. De medicijnencocktail die Bynes krijgt, lijkt zijn vruchten af te werpen.

Desondanks werd Amanda's opname verlengd, zodat een gedegen diagnose gesteld kan worden. Bovendien vrezen artsen dat Bynes haar medicatie niet meer inneemt als ze naar huis wordt gestuurd.

Amanda Bynes komt al maanden in het nieuws vanwege haar maffe gedrag. Zo beging ze meerdere verkeersovertredingen en beweerde ze dat een agent haar 'op haar vagina had geslagen' na een aanhouding. Ook stuurde ze hoogst opmerkelijke tweets de wereld in, waarin ze onder meer Drake en de Obama's lelijk noemde. De ouders van de actrice beweren dat ze een gevaar voor zichzelf en de samenleving is en proberen Amanda onder curatele te laten stellen.