Xbox One laat externe video-opnames toe

Goed nieuws voor de vele YouTube-kanalen die gebruik maken van PVR's. De Xbox One zal gebruikers toestaan om video op te nemen van de console met behulp van externe apparaten, zo vertelde Microsoft Game Studios vice-president Phil Spencer aan Polygon.

Spencer werd gevraagd of de Xbox One het opnemen van beeldmateriaal door middel van de HDMI-poorten van de console ondersteunt, gezien het High-bandwith Digital Content Protection (HDCP)-systeem dat actief zal zijn op Microsoft's nieuwste console. Zijn reactie was duidelijk: "Yep. Exactly like it works today on the Xbox 360."

Hoewel gameplay dus naar hartelust opgeslagen kan worden met externe apparaten, zal het systeem andere content, denk bijvoorbeeld aan Netflix of Pathé Thuis, wél blokkeren met het HDCP-systeem. Spencer: "If all you care about is getting the gameplay, you're fine."

Microsoft bevestigde eerder al dat het mogelijk is om met de Xbox One de laatste vijf minuten gameplay op te slaan, te bewerken en deze vervolgens online te kunnen delen.