[EL] Vitesse speelt gelijk in Roemenië

Vitesse is aan de derde voorronde van de Europa League begonnen met een gelijkspel. Uit bij het Roemeense Petrolul Ploiesti werd het 1-1. Jonathan Reis zette Vitesse uit een penalty op voorsprong, Gheorghe Grozav maakte kort voor tijd gelijk. De return in Arnhem is volgende week donderdag.

Vitesse kreeg halverwege de eerste helft een tegenvaller te verwerken door het geblesseerd uitvallen van Gaël Kakuta. Verder haalden de bezoekers zonder kleerscheuren de rust en kort daarna werd dankzij Reis zelfs de score geopend. De Braziliaan kreeg een duw in het strafschopgebied en legde zelf succesvol aan vanaf elf meter.

Vlak na de 0-1 kreeg Vitesse een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Op aangeven van Patrick van Aanholt schoot Valeri Qazaishvili echter rakelings naast. De misser kwam de ploeg van trainer Peter Bosz duur te staan. Zes minuten voor tijd schoot Grozav via de benen van Frank van der Struijk raak en zorgde daarmee voor de terechte 1-1 eindstand.

De winnaar van de derde voorronde plaatst zich voor de play-offs. Daarin is een ticket voor de groepsfase van de Europa League te verdienen.