Downloads en gokspelen stuwen winst en omzet Sega

Het Japanse gamebedrijf Sega Sammy heeft zijn omzet in het tweede kwartaal met bijna dertig procent zien stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Dankzij de groei op het gebied van downloadbare spellen en de populariteit van het Japanse gokspel Pachinko steeg de omzet naar 90,7 miljard yen (694,3 miljoen euro).

Het gamebedrijf zag zijn winst verviervoudigen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, naar 12,9 miljard yen (98,9 miljoen euro). De stijgende omzet en een daling in de kosten voor het distribueren van spellen ligt aan de basis van deze winststijging.

Hoewel Sega goede zaken doet met het online aanbieden van spellen, ziet het bedrijf de verkoop van games in de winkel afnemen. Het bedrijf verkocht ruim 1,2 miljoen spellen, waarvan 570 duizend in Europa over de toonbank gingen.

Het online rollenspel Phantasy Star Online 2 voor PlayStation Vita deed het bijzonder goed met een half miljoen verkochte exemplaren, verspreid over winkel- en digitale verkoop. Het pc-spel Company of Heroes 2 ging 380 duizend keer over de toonbank in de laatste vijf dagen van juni.


Downloads en gokspelen stuwen winst en omzet Sega