Politie USA lost bejaarden-overschot op

De Amerikaanse politie, het personeel van een verzorgingshuis en een 95-jarige bewoner van dat huis in de staat Illinois, hebben succesvol samengewerkt om de vergrijzing terug te dringen. De manier waarop dat gedaan is, behoeft echter nog enige aandacht.

Zaterdag liep een conflict tussen de bewoner en het personeel zo hoog op dat de politie in werd geschakeld om de man op hoge leeftijd, John Warna, te overmeesteren. Volgens de lokale overheid viel de man het personeel aan met een wandelstok en een extreem gevaarlijke schoenlepel.

Door de komst van de politie escaleerde de situatie echter waarop de man een mes van 30 centimeter trok en daarmee dreigend overkwam op de politie. De krasse knar heeft zijn actie met de dood moeten bekopen.

De agenten maakten gebruik van hun taser en schoten daarnaast een zogenaamde 'beanbag' af op de man. Hierop kon de man in de boeien geslagen worden om hem vervolgens naar het ziekenhuis te brengen. Na aankomst in het ziekenhuis is de man overleden door een nog onbekende doodsoorzaak.