Disney verfilmt jeugdboeken Artemis Fowl

Disney gaat een film baseren op de jeugdboeken over Artemis Fowl van de Ierse schrijver Eoin Colfer. Fowl is een 12-jarige jongen met een vermogen van miljoenen die in zijn vrije tijd een meester-crimineel is. Disney baseert het scenario op de eerste twee boeken uit de vooralsnog achtdelige reeks, schrijft de Amerikaanse krant New York Times.

Michael Goldenberg, bekend van Harry Potter and the Order of the Phoenix, neemt het scenario voor zijn rekening. Robert De Niro is een van de uitvoerend producenten.

De boeken over Artemis Fowl zijn ondergebracht bij Disney Publishing. Ze waren eerst eigendom van Miramax Books, van filmproducenten en broers Bob en Harvey Weinstein. Laatstgenoemde stapte in 2005 na een lange ruzie op bij productiemaatschappij The Weinstein Company, toen eigendom van Disney. Hij heeft de strijdbijl nu begraven aangezien hij de Artemis-film gaat produceren.

"Als je me vijf jaar geleden had gezegd dat ik ooit weer met Disney in zee zou gaan, had ik je voor gek verklaard", zegt Weinstein. "Maar dit is een speciaal project voor mij, want mijn kinderen zijn dol op de boeken." Volgens Weinstein is niemand beter geschikt dan Disney om een film te maken waar jong en oud van kunnen genieten.

Disney is op zijn beurt ook royaal met complimenten. "Harvey is een van de grootste producenten uit de filmindustrie, met een fantastische smaak en een onnavolgbaar creatief instinct."

De bewerking van de boeken tot een scenario bevindt zich nog in het prille beginstadium, waardoor het best mogelijk is dat de film er nooit komt. Maar met een wereldwijde oplage van 21 miljoen verkochte exemplaren in 44 talen heeft Disney duidelijk goud in handen.


Disney verfilmt jeugdboeken Artemis Fowl (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum