Angelina Jolie bestbetaalde Hollywoodactrice

Angelina Jolie heeft het afgelopen jaar van alle actrices in Hollywood het meeste geld binnengesleept. De ster verdiende tussen juni 2012 en juni 2013 ongeveer 33 miljoen dollar en staat op de eerste plek van bestbetaalde actrices in Hollywood, samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes.

De laatste film waarin Jolie te horen was, is Kung Fu Panda 2 uit 2011. De 38-jarige actrice komt aan haar eerste plek dankzij de miljoenen die ze opstreek voor de Disneyfilm Maleficent, die volgend jaar uit moet komen. Daarnaast werkt de vriendin van Brad Pitt aan haar tweede regieproject getiteld Unbroken.

Jennifer Lawrence staat op de tweede plaats op de illustere lijst van Forbes. De 22-jarige actrice kreeg dit jaar haar eerste Oscar voor haar rol in het drama Silver Linings Playbook en was te zien in het kassucces The Hunger Games. Lawrence heeft het vervolg van de film al opgenomen. In totaal verdiende ze 26 miljoen dollar.

De derde plaats in de lijst met bestbetaalde actrices is voor Kristen Stewart. De 23-jarige brunette krijgt nog steeds veel bijgeschreven voor de succesvolle Twilight-filmreeks. Jennifer Aniston blijft ook nog steeds grof geld verdienen in Hollywood. Zij staat op de vierde plaats met twintig miljoen dollar. De top vijf wordt gecompleteerd met Emma Stone die zestien miljoen dollar wist te verdienen dankzij haar rol in The Amazing Spider-Man.

Vorige week werd al bekend dat Robert Downey jr. de lijst bij de mannen aanvoert. Hij verdiende de afgelopen twaalf maanden ongeveer 75 miljoen dollar.


Angelina Jolie bestbetaalde Hollywoodactrice (Foto: Novum)