Postbode steekt post in de fik

Een 26-jarige postbezorger is op staande voet ontslagen omdat ze in Swalmen de post twee weken lang niet bezorgde, maar verbrandde. Dat meldt een woordvoerder van PostNL zondag. De vrouw was pas net in dienst. Het postbedrijf heeft de bewoners van de wijk in de Limburgse plaats een brief met excuses gestuurd.

Hoeveel post er nu kwijt is, is door de handelwijze van de vrouw niet meer vast te stellen. Het komt vaker voor dat postbodes hun taken verzuimen, maar die post wordt meestal teruggevonden in een container of een sloot. De zegsman van het postbedrijf noemt de verbranding dan ook 'betreurenswaardig'. Tegen de vrouw is aangifte gedaan.

Meteen in de eerste week dat de vrouw aan het werk ging, kwamen klachten binnen over de postbezorging. Daarop stelde PostNL een intern onderzoek in. De vrouw heeft haar actie bekend.

PostNL heeft de vrouw wel degelijk gecontroleerd toen ze in dienst trad, zo vertelt de woordvoerder. "Er was geen aanleiding om haar niet in dienst te nemen." Hij benadrukt dat post bezorgen mensenwerk blijft, en dat er met zo'n 22 duizend actieve bezorgers helaas wel eens iets misgaat.