FOK! wat een weer... Opnieuw onweer?

Onweer? Vooruit, er zijn gisteren wel een aantal stevige buien gevallen. Eerst in het zuidwesten en op de Wadden, maar later ook lokaal elders.

In Steenwijk viel er ruim 40 millimeter in een uur tijd en De Koog op Texel liep daar met 37 millimeter niet ver op achter. Verder viel er in de ochtend ook in het zuidwesten een prima bui. Voor veel mensen was het echter toch weer een teleurstellende dag, omdat er op de meeste plekken toch helemaal niets gebeurde. Ook ik kon enige ergernis niet onderdrukken. Vandaag hebben we eigenlijk hetzelfde plaatje, maar misschien zijn er vanmiddag meerdere plaatsen die mazzel hebben. Toch zullen er ook vanavond weer mensen met een chagarijnige kop naar hun computerscherm staren, omdat hij er bij hun niks is gevallen. Ik hoop niet dat ik daar tussen zit.

De buien kunnen opnieuw zwaar zijn met kans op zeer veel regen, hagel en zware windstoten. Een aanrader is om de berichtgeving goed in de gaten te houden. 

Warm wordt het ook met maxima die tussen de 24 en 30 graden liggen. Er staat maar een zwakke tot matige wind uit een veranderlijke richting.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ZOnsopkomst
Ik heb nog enkele foto's van de zonsopkomst bij KlapMongeaul in Eemnes.

ZOnsopkomst2
En ook dit is weer een schitterende foto, Klap!