Nederlandse Fox start op 19 augustus met uitzenden

Nederland krijgt er vanaf 19 augustus een nieuwe tv-zender bij. Fox zet vooral in op series, films en sportprogramma's, zo maakt de zender vrijdag bekend. De volledige programmering wordt in augustus bekendgemaakt. In juni werd al bekend dat Fox deze zomer zou beginnen.

Fox richt zich vooral op mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. Volgens directeur Raymond van der Vliet wordt de zender komende jaren stap voor stap opgebouwd. "Vooral de liveprogrammering zal een belangrijke trekker zijn voor de sport- en voetballiefhebber. Daarnaast hebben we mooi pakket aan films en series voor een breed publiek", stelt hij in een verklaring.

Het bedrijf sloot donderdag een doorgifteovereenkomst met Ziggo. Met de overige kabelaars is de zender nog in gesprek, maar vermoedelijk is een akkoord niet ver weg meer.

Fox neemt vanaf 1 augustus verder de zender Eredivisie Live over. Donderdag leek het onzeker of de start van de Eredivisie volgende week wel live te volgen is op televisie, maar nu een akkoord is gesloten met Ziggo is de verwachting dat het bedrijf er ook snel uitkomt met andere kabelaars als UPC en KPN.