[EL] Uitslag FC Utrecht - Differdange 03

FC Utrecht heeft de tweede kwalificatieronde van de Europa League niet overleefd. De ploeg vloog eruit tegen de veredelde amateurs van het Luxemburgse FC Differdange 03. FC Utrecht begon met een missie aan de wedstrijd: minimaal twee keer scoren na de 2-1 nederlaag vorige week.

De eerste twintig minuten trok de Nederlandse ploeg vol ten strijde. Vooral Tommie Oar zorgde voor veel gevaar vanaf links, maar de Luxemburgers hielden stand. Halverwege de eerste helft was daar echter uit het niets Differdange. Een voorzet kwam zomaar uit bij Omar Er Rafik die de 0-1 binnenkopte. Gevero Markiet liet de Marokkaanse spits (die vorige week beide Luxemburgse goals maakte) zomaar scoren.

Hierna kreeg Jens Toornstra een aantal kansen, maar de Oranje-international kwam niet tot scoren. Ook Differdange was een paar keer gevaarlijk. Vlak voor rust maakte Utrecht dan toch de belangrijke gelijkmaker. Markiet speelde een hoge diepe bal die een makkelijke prooi leek voor de keeper van Differdange. Maar hij liep onder de bal door en Jacob Mulenga profiteerde dankbaar door de 1-1 binnen te tikken.

Vlak na rust stelde Utrecht orde op zaken. Via Cedric van der Gun en Toornstra kwam de bal bij Mulenga aan de linkerkant. Na een kapbeweging naar binnen schoot hij met rechts laag in het doel. Een paar minuten later maakte Mulenga zijn hattrick compleet, door van dichtbij in te schieten na goed voorbereidend werk van Van der Gun.

Utrecht was nog niet in veilige haven. Dat bleek wel na een uur spelen, toen Yannick Bastos het stadion bijna stil kreeg. Hij mocht zomaar oplopen van Kai Heerings en hij schoot buiten bereik van Robbin Ruiter zomaar op de paal.

Vijf minuten later kreeg Utrecht toch het deksel op de neus door opnieuw een fout van Heerings. De verdediger haakte doelpuntenmaker Er Rafik in de zestien. Geoffrey Franzoni schoot vanaf elf meter binnen en zette Differdange weer virtueel in de volgende ronde. Dat werd nog erger toen Bastos na 72 minuten de 3-3 binnenschoot, nadat Ruiter eerst nog redding bracht op een schot.

Leon de Kogel was vlak voor tijd nog dicht bij een goal, maar hij kopte via de grond tegen de benen van doelman Julien Weber. Het bleef bij 3-3 en daardoor vliegt FC Utrecht dus uit de voorrondes van de Europa League. Het publiek voelde zich bestolen en scandeerde nog na afloop "Schaam je kapot! Schaam je kapot!".