Heel Holland Bakt sluit af met 1,2 miljoen kijkers

De finale van Heel Holland Bakt heeft woensdagavond ruim 1,2 miljoen kijkers weten te boeien. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Zij zagen hoe de 26-jarige Rutger als winnaar uit de bus van de verrassende kijkcijferhit kwam. Hij bracht het er in de ogen van de jury met onder meer zijn bruidstaart het beste van af.

De verpleegkundige moest zijn titel beste thuisbakker van Nederland lang geheimhouden. "De eindaflevering werd namelijk al in mei opgenomen", vertelt Rutger aan het AD. Met de winst op zijn naam wil Rutger blijven bakken. "Mijn baan als verpleger wil ik niet opgeven, maar ik wil het wel graag met elkaar combineren. Zo lijkt het me geweldig om mijn eigen bakboek uit te geven."

Heel Holland Bakt, naar het Britse The Great British Bake Off, was een onverwachte kijkcijferhit voor Omroep MAX. In het bakprogramma streden tien Nederlanders om de winst. Naar de eerste aflevering, die begin juni werd uitgezonden, keken 812 duizend Nederlanders. De overige afleveringen trokken elke week meer dan een miljoen kijkers.

Omroep MAX kondigde twee weken geleden al aan dat Heel Holland Bakt een vervolg krijgt, tot groot genoegen van presentatrice Martine Bijl. "Dat het zo'n succes is, is echt een verrassing, en zo snel ook", reageerde Bijl destijds. "Maar ik dacht wel: als ze dat niet leuk vinden, dan weet ik het ook niet."