Microsoft verandert Xbox One-policy

Volgens bronnen mogen indie-ontwikkelaars straks zelf games publiceren op Xbox One. Microsoft zei in eerste instantie in mei dat onafhankelijke ontwikkelaars niet in staat zou zijn om zelf hun games op de console te publiceren.

Een week later gaf ex-Xboxbaas Don Mattrick aan dat het bedrijf een soort van indie-steunprogramma ging introduceren. "We gaan een onafhankelijke ontwikkelaarsprogramma hebben", zei Mattrick toen. "We gaan het sponsoren. We gaan mensen tools geven. We gaan meer informatie geven."

Nu vertellen bronnen aan Game Informer dat Microsoft terug komt op hun besluit over de indiebeperkingen in het geheel, en dat onafhankelijke ontwikkelaars in staat om hun eigen games te publiceren zonder de noodzaak om een uitgever te hebben. Game Informer zegt dat het mogelijk zal zijn om elke Xbox One-console om te zetten in een debugunit die pre-releasecode kan spelen door middel van Microsoft die de werking van de unit kan veranderen voor ontwikkelaars.

Update: Ondertussen heeft Microsoft bevestigd dat dit waar is. Het plan was dit op gamescom aan te kondigen, maar ja, die bronnen he...

Xbox One komt in november uit, voor zo'n 500 euro. Als Microsoft ondertussen niet van idee is veranderd.

bla