Massale uittocht Nederlandse vakantiegangers

Nederlanders gaan komend weekend massaal op vakantie. Niet alleen beleeft Schiphol vrijdag de drukste dag van het jaar met 178.000 aankomende en vertrekkende passagiers, ook op de wegen naar Europese vakantiebestemmingen verwacht de ANWB drukte. Volgens de toeristenbond gaan in totaal een miljoen Nederlanders op vakantie.

Schiphol zet extra personeel in om de vakantiedrukte op te vangen. Ook lopen er volgens een woordvoerder van de luchthaven entertainers rond om het lange wachten draaglijk te maken. Reizigers wordt geadviseerd op tijd naar Schiphol te komen.

De ANWB verwacht vooral drukte op de wegen naar het zuiden in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. In Frankrijk verwacht de toeristenbond vooral drukte op de rondweg van Parijs en op de A7 en A9 door de Rhônevallei. Vanwege werkzaamheden in Duitsland worden er files verwacht op de A5 tussen Frankfurt en Karlsruhe en de snelwegen rond Neurenberg en München.

Vakantiegangers moeten volgens de ANWB in Zwitserland rekening houden met oplopende wachttijden voor de Sint Gotthardtunnel. Ook is de kans groot op files op de A2 tussen Luzern en Chiasso. Ook in Italië en Oostenrijk is er kans op oponthoud.