Geboorte Britse prins reden voor vreugde

De Britse Prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn 'dolblij' met de geboorte van de zoon van Kate en William. "Dit is een ontzettend speciaal moment voor William en Catherine and we zijn in de wolken vanwege de geboorte van hun zoontje", laten de twee weten in een verklaring.

"Het grootouderschap is een uniek moment in ieders leven", aldus Charles. "Dat hebben talloze mensen mij de afgelopen maanden verteld. Ik ben ongelooflijk trots en blij dat ik nu voor het eerst opa ben geworden. Wij kijken uit naar het zien van de baby."

Ook de Britse koningin kan haar geluk niet op. "De koningin en prins Philip zijn verheugd met het nieuws over de geboorte van de baby van de hertog en hertogin van Cambridge."

Daarnaast uitte de Britse premier David Cameron zijn gelukswensen. "Ik ben blij voor de hertog en hertogin nu hun zoon is geboren", twitterde hij. "Het hele land zal dit vieren. Ze zullen fantastische ouders zijn."

Een kaartje om de kersverse ouders William en Kate geluk te wensen wordt online massaal verstuurd. Clarence House plaatste op Twitter een link naar Google +, waar het kaartje binnen ongeveer een halfuur al bijna tweeduizend keer werd ondertekend.

Ook de Engelse voetbalbond FA heeft prins William en Kate maandagavond gefeliciteerd met de geboorte van hun zoontje. William is sinds mei 2006 president van de FA. Toen volgde hij zijn oom prins Andrew op. Sinds 1939 is de president van de FA een lid van de Britse koninklijke familie.

Voorzitter Greg Dyke van de FA mocht de felicitaties met de geboorte van de Prince of Cambridge, die maandagmiddag om even voor 17.30 uur Nederlandse tijd werd geboren, overbrengen. "Namens de FA wil ik de koninklijke hoogheden feliciteren met de geboorte van hun zoon. Het is werkelijk geweldig nieuws. Iedereen bij de FA wenst het nieuwe gezin het beste voor de toekomst."

Hertogin Kate beviel maandagmiddag van een zoon. Hoe het kind heet wordt pas later bekendgemaakt.