Spike: drank en drugs horen erbij

Spike van Di-rect kan zich een leven zonder verdovende middelen moeilijk voorstellen. "Drank en drugs horen erbij", vertelt de gitarist aan de VARA-gids. De verleiding ligt volgens Spike op de loer. "Ze zijn zo makkelijk verkrijgbaar."

Spike, die eigenlijk Frans van Zoest heet, vindt dat zijn leven wordt uitvergroot in de media. "Het is iedere dag feest, maar ik ben niet iedere dag onder invloed. Dat hou je niet vol."

De gitarist heeft veel steun aan zijn vriendin Bella Hay, met wie hij sinds maart vorig jaar samen is. "We houden elkaar in de gaten. Dat is belangrijk. We fluiten elkaar terug als een van ons uit de bocht vliegt. LSD en heroïne, ik probeer het niet eens, daar blijf ik vanaf. Ik ben een positieve gast die hard wil werken voor z'n platen."

De Hagenees is helemaal weg van zijn geliefde Bella, de dochter van Golden Earring-frontman Barry Hay. "Barry betichtte me van incest met zijn dochter. Hij noemde mij altijd 'zoon'." Spike kwam Bella al vaker tegen in de muziekwereld. "Tot vorig jaar heb ik nooit met een romantische bril naar haar gekeken. We schelen zeven jaar."