Ex-collega noemt Oprah 'veldneger'

Toen Oprah Winfrey in 1985 speelde in 'The Color Purple' had ze waarschijnlijk geen idee dat haar medespeelster Rae Dawn Chong haar 28 jaar later uit zou schelden in een radioshow. Dat deed ze vrijdag echter wel.

TMZ bericht dat de actrice Oprah 'een egocentrische dikke bitch' noemt die 'back in the slave days' een 'veldnikker' zou zijn geweest. Hoewel Oprah 'heel lief' was bij de opnames van 'The Color Purple' zou de band eind jaren tachtig erg zijn verslechterd. Volgens Chong was Oprah jaloers op haar succes in de Schwarzenegger-film 'Commando'.

Slavernij, segregatie en de bijbehorende armoede zijn nog steeds gevoelige onderwerpen die tot op de dag van vandaag spelen. Zo heeft zelfs Tina Turner in haar jeugd nog [betaald, red.] katoen geplukt. Het verschil tussen 'veldnegers' en 'huisnegers' wordt in bijvoorbeeld Django Unchained belicht.

'Ze zou geen huisneger maar een 'field nigger' zijn geweest', vertelt Rae, om toe te voegen: "Oprah is zo enorm onzeker. Als je haar zou moeten samenvatten, zou je zeggen dat ze mooi wil zijn."

"Moet je je eens voorstellen dat je Oprah bent. Ze heeft de hele wereld, alle macht in de hele wereld... en het enige wat ze wil is een compleet onmogelijk iets." Rae wist ook een belediging in een compliment te verhullen door te stellen dat 'je haar één ding moet nageven: ze kan fantastisch slijmen bij meerderen.'