Boston-bomber op cover Rolling Stone

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de cover van het tijdschrift Rolling Stone. Op de cover van het Amerikaanse muziekblad staat een foto van Dzjochar Tsjarnajev, de 19-jarige verdachte van de aanslag op de marathon in Boston. Bij de aanslag op 15 april vielen drie doden en meer dan 260 gewonden.

Tsarnajev wordt ervan verdacht samen met zijn oudere broer, Tamerlan, twee bommen te hebben geplaatst bij de finish van de marathon. De broers waren na de aanslag nog enkele dagen voortvluchtig. Tamerlan werd drie dagen later doodgeschoten door de politie. Dzjochar werd uiteindelijk op 19 april gearresteerd.

De Amerikaanse media hebben de afgelopen maanden vaker foto's gepubliceerd van Dzjochar Tsarnajev. De cover van Rolling Stone is veel mensen echter in het verkeerde keelgat geschoten omdat Dzjochar oogt als een rockster, als iemand die bewondering opwekt. 'Rolling Stone verheerlijkt terrorisme', zo luidt het.

De kritiek kwam onder anderen van de burgemeester van Boston en de gouverneur van Massachusetts. Rolling Stone liet weten het van belang te vinden om duiding te verschaffen over wat een 'veelbelovende student' als Dzjochar ertoe heeft gebracht een radicale moslim en 'een monster' te worden.

Overigens is het bewuste nummer van Rolling Stone pas vanaf vrijdag verkrijgbaar. Sommige winkeliers hebben laten weten het blad niet ter verkoop aan te zullen bieden.