Robert Downey jr. bestbetaalde acteur

Robert Downey jr. heeft tussen juni 2012 en juni 2013 ongeveer 75 miljoen dollar verdiend. De 48-jarige filmmaker voert daarmee de lijst van bestbetaalde acteurs aan van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Downey had enorme hits met The Avengers en Iron Man 3, die allebei meer dan een miljard dollar binnenhaalden.

De tweede plaats op de lijst is voor Channing Tatum, die in de onderzochte periode zestig miljoen dollar verdiende. Zijn grootste hit is de stripperfilm Magic Mike, deels gebaseerd op zijn eigen leven. Hij breidt dat succes uit met een vervolgfilm, een theatershow en een bar.

Hugh Jackman verdiende het afgelopen jaar 55 miljoen dollar. Hij kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol in het drama Les Misérables. Later dit jaar komt zijn actiefilm The Wolverine uit, een spin-off van X-Men. De top vijf wordt gecompleteerd met Mark Wahlberg, die 52 miljoen dollar verdiende en Dwayne Johnson, die 46 miljoen dollar binnen harkte.

Op nummer zes komt Leonardo DiCaprio met 39 miljoen dollar, gevolgd door Adam Sandler, die twee miljoen minder verdiende. Tom Cruise, die de lijst vorige keer nog aanvoerde, staat op nummer acht met 35 miljoen dollar. Denzel Washington verovert de negende plaats met 33 miljoen dollar en Liam Neeson haalt nog net de top tien met 32 miljoen dollar.

Cruise verdiende tussen mei 2011 en mei 2012 75 miljoen dollar, vooral dankzij het succes van Mission: Impossible - Ghost Protocol. De acteur werkt al aan een vijfde deel van de Mission: Impossible-reeks.


Robert Downey jr. bestbetaalde acteur (Foto: Novum)