RET luidt noodklok over storingen Randstadrail

Er moet zo snel mogelijk iets gebeuren aan de vele wisselstoringen in de metroverbinding Randstadrail tussen Den Haag en Rotterdam. Dat stelt een woordvoerder van het Rotterdamse vervoerbedrijf RET na berichtgeving hierover in het AD. De lijn wordt al twee jaar geplaagd door aanhoudende storingen.

RET is samen met het Haagse HTM verantwoordelijk voor de verbinding, maar de storingen doen zich vooral voor aan de Haagse kant. Dat komt volgens de zegsvrouw doordat HTM andere wissels heeft die meer technische problemen geven.

In de afgelopen drie maanden kampte de Randstadrail met 27 storingen, die reizigers samen voor 75 uur overlast bezorgden. "Dat is ongeveer een keer in de drie dagen en dat is te veel", aldus de woordvoerder. RET vreest dat minder mensen de metro pakken als de storingen aanhouden.

De storingen waren eigenlijk een winterprobleem maar doen zich nu ook af voor in de zomer. "Het doel is om dit in ieder geval voor de winter op te lossen. Tot nu toe is er nog niet veel gebeurd of veranderd. We zijn daarom bang dat het voor de winter nog niet is opgelost."

RET heeft HTM voorgesteld om hun wissels over te nemen, maar het bedrijf wil de problemen vooralsnog zelf oplossen.