Zeven gewonden bij nieuwe rellen Belfast

Bij rellen tussen protestantse jongeren en de politie in Belfast, zaterdagavond, zijn zeven politiemensen gewond geraakt. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De agenten werden aangevallen met stenen, flessen, meubels en andere projectielen. De aanvallers droegen veelal capuchons of hadden hun gezicht verborgen achter Britse vlaggen.

De politie zette waterkanonnen in en schoot met rubber kogels om de aanvallers te verdrijven. Er werden elf jongeren aangehouden.

Ook vrijdagnacht kwam het al tot rellen. Toen raakten 32 agenten gewond. Er konden toen 22 jongeren opgepakt worden. De onlusten begonnen nadat het protestanten verboden was een zogenoemde Oranjemars te houden door een katholieke wijk in Belfast.

De Noord-Ierse politie heeft inmiddels versterking gekregen van 1000 agenten uit Engeland, Wales en Schotland. Dat is nog nooit eerder gebeurd, zelfs niet onder de 'Troubles'; de periode van voortdurende strijd tussen protestanten en katholieken in Noord-Ierland tussen eind jaren zestig en het vredesakkoord van Pasen 1998.