Isa Hoes ergert zich nog aan Antonie Kamerling

Isa Hoes kan zich in nog steeds ergeren aan het gedrag van Antonie Kamerling. "Hij kon bijvoorbeeld niet tegen de zon, had het dan altijd te warm en klaagde daarover", vertelt Hoes aan De Telegraaf over haar overleden man. "Dan kan ik denken: ah ja, dat gezeur van hem."

Hoes vertelt dat het goede vriend Barry Atsma was die haar op die manier naar Kamerling liet kijken. "Op een avond, een paar maanden na de dood van Antonie, kookte hij voor mij. Ik zat te kijken naar een foto en moest huilen. Barry zei toen: Isa, af en toe was hij ook gewoon een klootzak, hè. Eerst gilde ik nog: pardon?! Maar het was zo goed dat hij dat zei. Ik moet Antonie niet tot in het absurde ophemelen."

Volgens Hoes zit Kamerling in haar. "In wie ik ben. We waren natuurlijk achttien jaar samen, dat is echt heel lang. Ik weet dat het als gelul klinkt, maar het voelt alsof hij delen van zijn karakter bij mij heeft geparkeerd."

Hoes werkt aan een boek over haar echtgenoot, die in 2010 een einde aan zijn leven maakte. Daarna is Isa van plan het minder over Antonie te hebben. "Als die publiciteitsgolf voorbij is, ga ik zeggen: nu is het weer gewoon Isa. Niet meer de vrouw van."

Als het boek over Antonie in de winkels ligt, wordt het voor Isa makkelijker zich open te stellen voor een nieuwe liefde. "Ik denk dat ik een muur om me heen heb gebouwd. In het begin omdat ik gewoon geen behoefte aan een ander had en nu omdat ik het boek over Antonie schrijf. Ooit heb ik geroepen: er is pas ruimte voor een man als ik dat boek af heb."