Tien jaar cel en tbs geëist voor wurgen vriendin

Tegen een 22-jarige Schiedammer is donderdag tien jaar cel en tbs geëist voor het wurgen van zijn vriendin in zijn woning in februari vorig jaar. De man dumpte het lichaam vervolgens in het Rijn-Schiekanaal. Een cameraploeg van Omroep West, die toevallig net bezig was met opnames voor het opsporingsprogramma Team West, stuitte ongeveer een maand later bij toeval op het stoffelijk overschot van de vrouw.

Het lichaam, dat ter hoogte van het A4-viaduct bij Rijswijk lag, bleek van een 20-jarige vrouw te zijn die door haar vriend als vermist was opgegeven. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer was gewurgd.

De vriend van het slachtoffer legde tegenstrijdige verklaringen af over de zaak. Aanvankelijk stelde hij dat het slachtoffer verdween, later vertelde hij dat hij de vrouw dood in zijn woning aan had getroffen nadat zij zelfmoord had gepleegd.

Een vriend van de man, een 22-jarige Rotterdammer, heeft juist gezegd dat de Schiedammer hem had verteld dat hij ruzie had gehad met zijn vriendin. Daarbij had hij haar vastgepakt en door elkaar geschud, waarop zij in elkaar was gezakt. De vrienden gingen daarop naar de woning van de Schiedammer, waar het stoffelijk overschot van de vrouw lag. Samen dumpten ze het lichaam in het kanaal.

De Schiedammer kampt volgens het Pieter Baan Centrum met een complexe persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische trekken. De officier van justitie denkt dat de man in een opwelling van woede, jaloezie of gekrente trots de vrouw heeft gewurgd.

Tegen de Rotterdammer eiste het OM in Den Haag donderdag 24 dagen cel en een werkstraf van honderd uur. De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.