Comazuipster (16) verkracht door vriend

Een 16-jarig meisje uit Wenen is onlangs verkracht terwijl ze compleet laveloos in het park lag. De dader, een even oude vriend van haar, komt er nog mee weg ook. Hij is gisteren tot 20 maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld.

Het tienermeisje was op een kwade dag met twee vrienden van 16 en 17 jaar oud flink aan de cocktails gegaan. Vervolgens ging het drietal naar een park om een frisse neus te halen. Eenmaal op het gras ging bij het meisje het lampje uit.

De jongste knul zag zijn kans schoon en stelde zijn kameraad voor om zich te vergrijpen aan hun stomdronken vriendin. Hoe wijzer hoe ouder, want de 17-jarige voelde hier niets voor en liep weg.

Eenmaal ontwaakt was de boel een beetje rauw. Het tienermeisje rook lont en belde de politie. Een dna-test bevestigde dat ze inderdaad was verkracht.

De spermacellen wezen duidelijk haar 16-jarige vriend als de dader aan. Ze confronteerde hem met het bewijs. "Het spijt me enorm", luidde zijn antwoord.

De rechtbank van Wenen had blijkbaar medelijden met de knul. Wegens goed gedrag heeft de rechter hem beloond met 20 maanden voorwaardelijk.