Eerste teaser-poster voor Captain America: The Winter Soldier

Hoewel er niet bepaald veel te zien is, is het verschijnen van een teaser poster voor een nieuwe film uit de Marvel-stal toch nieuwsgierigmakend. In de aanloop naar het Captain America/Thor panel, volgende week op San Diego Comic-Con, heeft Marvel Studios een teaser poster van de tweede Captain America-film vrijgegeven.

De poster toont niets meer dan Cap's vibranium schild, waar echter wel het één en ander aan krassen op zit met verlies van een groot deel van de verflaag.

Captain America: The Winter Soldier teaserposter

Captain America: The Winter Soldier volgt voor het titelpersonage op The Avengers, waarin hij een plek in het heden vond na in zijn introductiefilm uit jarenlange bevriezing te zijn bevrijd. De film is gebaseerd op de comic The Winter Soldier, waarin (ahum, spoiler) Steve Rogers' sidekick Bucky Barnes terugkeert als de titulaire Winter Soldier. 

De omschrijving van Marvel houdt het iets minder specifiek:

"Captain America: The Winter Soldier pikt de draad na The Avengers op, als Steve Rogers probeert zijn plek in de hedendaagse wereld te accepteren. Hij werkt samen met Natasha Romanoff, oftewel Black Widow, om het op te nemen tegen een machtige maar geheimzinnige vijand in Washington D.C."

Volgens Kevin Feige, topman bij Marvel Studios en het gezicht van het productieteam van de films, zal de film zich tonen als een politieke thriller, op een manier waarop voorganger The First Avenger een Wereldoorlog-verfilming was.

Intussen zal bij de blu-ray release van Iron Man 3 een klein lijntje naar de Captain America-films gelegd worden, in een Marvel One-Shot over S.H.I.E.L.D.-agent Peggy Carter, die ook in The Winter Soldier een plaats heeft.