Cel voor webcamseks met minderjarige meisjes

Een 23-jarige man uit Brielle moet 3,5 jaar de cel in omdat hij webcamseks had met tientallen minderjarige meisjes. Dat heeft de rechtbank in Den Haag maandag bepaald. Die straf is gelijk aan de eis van justitie.

Zijn 22-jarige medeverdachte uit Voorburg hoeft de cel niet meer in. Hij kreeg een celstraf gelijk aan zijn voorarrest en een voorwaardelijke straf van bijna vijfhonderd dagen. Tegen hem was een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur geëist.

Het onderzoek naar de verdachten begon nadat een meisje in februari vorig jaar aangifte deed. Ze was gedwongen tot seksuele handelingen bij zichzelf. Op 6 maart werd de man uit Brielle aangehouden.

Daarop werd een groot zedenonderzoek gestart naar seksueel misbruik via sociale media. In totaal werden 138 mogelijke slachtoffers ontdekt; meisjes tussen de 11 en 17 jaar oud. 45 slachtoffers deden aangifte.

Bij een huiszoeking bij de man werden op een computer en harde schijf webcamfilmpjes aangetroffen die als kinderporno bestempeld kunnen worden. De man bedreigde de meisjes met verkrachting of mishandeling en zei te weten waar zij woonden.

Via de man uit Brielle kwam de politie de medeverdachte uit Voorburg op het spoor. Hij werd eerder veroordeeld voor het hebben van webcamseks. De mannen wisselden informatie over de meisjes uit en schepten op over de jonge leeftijd van de meisjes die zij voor de webcam kregen.