Nigella Lawson gaat scheiden

Nigella Lawson en Charles Saatchi gaan na een huwelijk van bijna tien jaar uit elkaar. Dat heeft Saatchi laten weten aan de Britse boulevardkrant Mail on Sunday. Hij raakte vorige maand in opspraak nadat een foto was uitgelekt waarop te zien was hoe hij de 53-jarige tv-kok bij de keel greep.

"Ik vind het spijtig te moeten meedelen dat Nigella Lawson en ik gaan scheiden", laat Saatchi weten aan de krant. "Dit is hartverscheurend voor ons allebei en onze liefde ging erg diep, maar in het afgelopen jaar zijn we uit elkaar gegroeid."

Saatchi laat nogmaals weten dat hij 'geen kracht' heeft gezet toen hij de keel van Lawson vast had. Hij vindt het jammer dat Nigella nooit heeft gereageerd op het incident, om te laten weten dat hij geweld tegen vrouwen verafschuwt en dat hij haar nooit fysiek heeft mishandeld. Volgens Saatchi heeft Lawson dit wel aan de politie verteld.

"Zij heeft ook weleens mijn nek gepakt om aandacht te krijgen, maar niet waar een fotograaf bij was", aldus Saatchi, die de scheiding 'spijtig' noemt en zijn ex het beste voor de toekomst wenst. De twee stapten in september 2003 in het huwelijksbootje.