Veel seks maakt vrouw 7 jaar jonger

Het is uit met smoesjes als 'Schatje nu niet, ik heb hoofdpijn...'. Voortaan staat iedere vrouw te springen om een warme worst. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel seks vrouwen (en vooruit, ook mannen) tot zeven jaar jonger maakt.

Dit concludeert ene dokter Dr David Weeks. Hij stelt dat mannen en vrouwen op leeftijd die er een actief seksleven op nahouden, vijf tot zeven jaar jonger lijken dan hun minder fortuinlijke leeftijdsgenoten. Sterker nog, volgens de voormalige psycholoog aan het Royal Edinburgh Ziekenhuis halveert regelmatig met elkaar dammen de kans op een voortijdige dood.

Weeks heeft voor zijn onderzoek de laatste jaren duizenden stellen het hemd van het lijf gevraagd. Zij die er jonger uitzagen, beweerden de helft meer te neuken dan gemiddeld. Drie keer per week in plaats van slechts twee keer in de week.

Volgens de 59-jarige arts is seks 'van cruciaal belang' als je jong wilt blijven. Je valt eerder in slaap na een vrijpartij, het is goed voor het hart en het helpt rimpels voorkomen. "Mijn boodschap is dat neuken goed is", aldus Weeks. Verder is hij blij dat steeds meer bejaarden genieten van een actief seksleven. Ja, zij wel...