X-Files reünie op Comic-Con

Sciencefictionserie The X-Files krijgt een officiële reünie van cast en crew tijdens San Diego Comic-Con. Dat bevestigen bronnen bij de organisatie van de jaarlijkse pop culture conventie. De reünie wordt georganiseerd door het Amerikaanse TV Guide.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de door Chris Carter ontwikkelde tv-serie van start ging. In The X-Files onderzochten FBI-agenten Dana Scully (Gillian Anderson) en Fox Mulder (David Duchovny) zaken van bovennatuurlijke aard. De serie liep van 1993 t/m 2002, had 202 afleveringen, twee speelfilms en twee spin-offseries.

De reünie vindt plaats op donderdag 18 juli, in de vorm van een panel in één van de grootste zalen van het San Diego Convention Center. Namen die bevestigd zijn voor het panel zijn Carter, Anderson en Duchovny, naast andere schrijvers en producers van de serie. Tijdens het panel hebben fans de gelegenheid vragen te stellen aan de panelleden.

Het is niet de eerste keer dat een panel op Comic-Con wordt gebruikt voor een reünie in plaats van de promotie voor een nieuwe serie of film. Vorig jaar genoot een vergelijkbaar panel voor de kortdurende maar bij fans zeer populaire serie Firefly veel populariteit.