'Niet sporten met hoofddoek'

Moslima's die met hoofddoek op willen sporten, zijn niet welkom op de sportscholen van LifeCity te Amersfoort. Het fitnesscentrum noemt het dragen ervan onhygiënisch en onveilig.

Eigenaar Rolf Leenders is van mening dat bij sporttoestellen sportkleding gedragen dient te worden en ''dus geen petten, buitenkleding of een hoofddoek', aldus Rolf,  'Dat hebben we zo in onze huisregels vastgelegd. In de andere ruimtes, bijvoorbeeld in de bar, mag iedereen zich kleden zoals hij of zij wil. Voor mijn part met een militaire helm op.' 

Het College voor de Rechten van de Mens was er als de kippen bij om 'discriminatie' te roepen en is van mening dat niemand geweigerd mag worden om het dragen van een hoofddoek. Een hoofddoek is namelijk een uiting van geloof en daar dien je respect voor te hebben. Hetzelfde college wijst haarfijntjes op het feit dat er sporthoofddoekjes bestaan, waarbij het eventueel gevaar zeer beperkt blijft. De sportschoolhouder is echter niet van plan een onderscheid te maken tussen hoofddoek of pet.