'Lone Ranger respecteert indianen'

Johnny Depp vindt dat zijn nieuwe film The Lone Ranger alle respect heeft voor indianen. "In deze film wordt de traditionele rol van de indiaan in een western, als hulpje van de blanke man, volledig op zijn kop gezet", zegt de acteur tegen MTV News. "Het was voor mij een goede manier om de Amerikaanse indianen te bedanken en te eren voor alles wat ze hebben doorstaan."

In de avonturenfilm speelt Depp de rol van Tonto, een excentrieke indiaan die de Lone Ranger, de rol van Armie Hammer, vergezelt. "In eerste instantie gelooft Tonto zelfs dat deze ranger niet helemaal goed bij zijn hoofd is", vertelt de 50-jarige acteur. De Lone Ranger wordt namelijk meer dood dan levend aangetroffen door Tonto en hij gelooft niet dat hij nog in leven is.

Toch neemt Depp zijn personage in dit actiespektakel van Disney ook weer niet al te serieus. "Als Tonto wat langer had kunnen doorbrengen met Ruth, waren er vast allerlei vreemde dingen gebeurd", zegt hij lachend over zijn bevallige tegenspeelster Ruth Wilson.

The Lone Ranger draait vanaf 8 augustus in de Nederlandse bioscoop.


'The Lone Ranger respectvol tegenover indianen' (Foto: Novum)