Nintendo krijgt domeinnaam niet

Nintendo heeft begin dit jaar een klacht ingediend over dat het domein 'wiiu.com' al ingebruik was genomen en dat mag niet volgens het grote bedrijf. Nu blijkt dat de klacht die Nintendo heeft ingediend is afgewezen en Nintendo kan fluiten naar 'wiiu.com'.

Waar Nintendo erg op het beschermen is van hun productnaam kon de rechtmatige eigenaar van het domein de klacht weerleggen omdat hij de naam al in 2004 had laten registreren voor een bedrijf genaamd 'We Invest in You'. De commissie die deze klachten behandelt gaf aan dat alhoewel de namen overeenkomen de originele eigenaar toch het recht bleef houden.

Vlak voor Nintendo de klacht indiende stond de naam ter veiling aangeboden, toen de klacht ingediend was is de veiling teruggetrokken. Nu onderzoekt Nintendo andere gerechtelijke mogelijkheden tegen de eigenaar van het domein, vermoed wordt dat Nintendo een flinke portemonnee tevoorschijn moet toveren.

Naast Nintendo heeft Microsoft ook nog enkele van deze klachten in behandeling liggen over 'xboxone.com' en 'xbox1.com'. Sony is niet bezig maar ze zijn ook nog geen eigenaar van 'playstation4.com'.