'Hardcoregamers kopen toch PS4 en Xbox One'

Hardcoregamers kopen zowel Xbox One als PlayStation 4 ondanks de verschillen tussen de consoles, volgens de voormalige Ubisoft-medewerker Patrice Desilets.

De ontwikkelaar heeft een nieuw interview gegeven met GamesIndustry, waarin hij de Xbox One-onthulling, de overstap naar een volledig digitale landschap en meer bespreekt. Dit naar aanleiding van zijn eerdere uitspraken dat digitaal de toekomst heeft en fysieke te kopen games uitsterven.

"Ik moet mezelf waarschijnlijk een beetje meer uitleggen, want er waren veel reacties over het digitale gedeelte", begon hij, en voegde eraan toe dat hij een "kleine knipoog" naar Microsoft's DRM-beleid gemaakt had. "Maar, eerlijk gezegd, heb ik eigenlijk nooit een datum in de toekomst gezet. Ik heb niet gezegd, 'in twee jaar gaat het allemaal digitaal worden of in vijf jaar.' Ik denk gewoon, 'kom op, jongens, de toekomst gaat digitaal worden.' En misschien dat we dat nu niet volledig begrijpen, dus weten we niet hoe erover te communiceren wat digitaal is en hoe het zal echt werken."

Volgens hem probeerde Microsoft iets anders te doen en werd de boodschap niet op de juiste manier gebracht. De 24-uurs check in Microsoft's beleid was volgens hem slecht gecommuniceerd. "Het probleem is de boodschap en hoe de boodschap over te brengen. Ze richtten zich op de verkeerde dingen. Ze hoefden niet te vermelden dat je een internetverbinding elke 24 uur nodig hebt. Ze hoefden dat niet te doen."

Nu Microsoft haar beleid heeft omgedraaid is Desilets van mening dat hardcoregamers zowel de PlayStation 4 als Xbox One gaan kopen. "Omdat Microsoft probeerde om iets te doen, en ja de boodschap was niet de beste, en het was op de beste manier gebracht, maar uiteindelijk denk ik dat mensen de meeste games op PSN voor PlayStation 4 en Xbox Live op Xbox One gaan kopen."

Wat ben jij van plan? Kies je voor één console, of ga je voor beide?

Pick your destiny