Noyce wil Liam Hemsworth als Snowden

Phillip Noyce wil een film maken over de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. Hij zou graag Liam Hemsworth, bekend van The Hunger Games, in de hoofdrol zien. Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse zender NBC News.

"Dit verhaal speelt zich voor onze ogen af en toch zien we niets", vertelt de Australische filmmaker. "Net als in mijn laatste grote film Salt weet je niet zeker of je met een boef van doen hebt of met een held, ook niet aan het eind van de film".

Op de vraag wie Snowden moet spelen heeft Noyce meteen een antwoord. "Liam Hemsworth is de perfecte keus, hij is nu een rijzende ster", zegt Noyce over de 23-jarige acteur. "Zijn broer Chris zou het ook kunnen, maar Liam ziet er meer als een gewone man uit." Chris Hemsworth is de laatste jaren vooral te zien als krachtpatser in verschillende actiefilms. Zo speelde hij de Noorse dondergod Thor in de stripverfilmingen van Marvel.

In Salt speelt Angelina Jolie een vrouw die al dan niet terecht wordt verdacht van spionage, waardoor de kijker steeds blijft gissen naar haar motieven. Dat vindt Noyce ook het interessante aan Snowden. "Je kunt speculeren of hij het gedaan heeft om de mensheid te helpen of dat hij wist dat hij met deze actie onsterfelijk zou worden. Misschien weten we dat pas over vijftig jaar. Het verhaal is pas net begonnen."


Noyce wil Liam Hemsworth als Snowden (Foto: Novum)