Moeder Anass doet aangifte van moord

De moeder van de 13-jarige Anass Aouragh heeft vorige week aangifte gedaan van moord op haar zoon. De moeder, Zohra Merzouk, heeft aanwijzingen dat Anass niet door zelfmoord maar door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat meldt haar advocaat Ineke van den Brûle donderdag.

De raadsvrouw stelt dat Merzouk twee pathologen heeft benaderd die op basis van foto's en voorlopige bevindingen van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut aanwijzingen zien voor een misdrijf.

Anass pleegde begin februari zelfmoord door zich in een bos in Wassenaar met een sjaal op te hangen. Donderdag meldde het OM het onderzoek naar de dood van de jongen te hebben afgerond. Anass zou niet zijn aangezet tot zelfmoord. De pesters die de tiener lastigvielen zijn volgens het OM dan ook niet schuldig aan de dood van de jongen.

Ook herhaalde het OM dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Anass zou ook geen hulp hebben gehad toen hij zichzelf ombracht.

De moeder heeft het Openbaar Ministerie verzocht het onderzoek naar de dood van Anass nog niet te sluiten. De vrouw wil onder meer dat nog dna-onderzoek wordt verricht op de sjaal. Ook is ze van plan een second opinion te vragen aan een of meer forensisch experts. "Voor Zohra Merzouk is het onderzoek naar de doodsoorzaak van haar zoon nog niet afgerond."