'Verdachte Cuijk had ruzie met slachtoffer'

De 23-jarige man uit Cuijk die donderdag werd opgepakt voor een fatale woningbrand in de Brabantse plaats had de avond ervoor ruzie met een van de tienermeisjes die vermoedelijk bij de brand is omgekomen. Zijn moeder heeft donderdag tegen Omroep Brabant gezegd dat ze haar zoon meerdere keren heeft gewaarschuwd dat hij niet met het 14-jarige meisje om moest gaan omdat ze veel te jong voor hem was.

De 23-jarige man werd donderdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brand, nadat hij uren in een zendmast in de buurt van de afgebrande woning had gezeten. De politie meldde eerder op de dag al niet uit te sluiten dat sprake is van een misdrijf. Bij de brand kwamen vermoedelijk de bewoners om het leven, een volwassen vrouw en haar twee tienerdochters.

De verdachte zou al langere tijd psychische problemen hebben gehad. Hij heeft jarenlang hulp gehad van de GGZ. Deze hulp zou echter een aantal maanden geleden zijn stopgezet. De laatste weken woonde de man niet meer thuis, maar op een camping. Waar haar zoon precies ruzie over zou hebben gehad met het 14-jarige meisje, weet de moeder niet.

Een verslaggever van Omroep Brabant die in het huis van de moeder was, zou op een trap bij de hal geschreven hebben zien staan: 'Sorry voor alles, de brief ligt boven'. De politie is donderdagavond begonnen met het doorzoeken van het ouderlijke huis van de man.