Radioshack met kopman Andy Schleck naar Tour

Radioshack-Leopard heeft woensdag de selectie voor de Tour de France naar buiten gebracht. Andy Schleck is zoals verwacht de kopman in de negenkoppige selectie. De winnaar van 2010 ontbrak vorig jaar door een blessure. De coureur overtuigde dit jaar nog niet, maar krijgt desondanks het vertrouwen van de ploeg.

"Niemand bij ons heeft ooit getwijfeld aan het talent van Andy", zegt teammanager Luca Guercilena. "Beetje bij beetje is hij weer op niveau gekomen. Maar het is wel onrealistisch om een podiumplaats te verwachten. Het gebrek aan druk kan wellicht leiden tot een briljante prestatie."

Met de Spanjaard Haimar Zubeldia (vorig jaar zesde) en de Duitser Andreas Klöden (vorig jaar elfde) heeft Radioshack twee andere klassementrenners in de selectie. Ook Jens Voigt verschijnt aan de start op Corsica. De 41-jarige Duister rijdt zijn zestiende Tour.

Jan Bakelants, Laurent Didier, Tony Gallopin, Markel Irizar en Maxime Monfort completeren het team. De honderdste editie van La Grande Boucle begint op 29 juni.