Nintendo voelt geen druk door PS4 en Xbox One

Nintendo voelt geen extra druk door de komst van Xbox One en PlayStation 4. In een interview met gameweblog Kotaku zegt topman Reggie Fils-Aime dat Nintendo Wii U aantrekkelijk moet maken voor consumenten. "Het is belangrijk dat zij snappen wat wij bieden", zei Fils-Aime. Nintendo zet Wii U neer als een sociaal apparaat.

Terwijl de Nintendo Wii na de lancering eind 2006 nauwelijks aan te slepen was, heeft Nintendo tegenwoordig moeite de Wii U aan de man te krijgen. Het bedrijf denkt dat dit vooral ligt aan een tekort aan spellen. "Dit najaar komen we met The Legend of Zelda: Wind Waker, Donkey Kong Country en Mario 3D World. Dan zitten we in goed vaarwater", denkt de topman van Nintendo.

Wii U onderscheidt zich van de concurrentie door een tabletcontroller te gebruiken. Een speler kan een tablet gebruiken om te spelen, terwijl andere gamers een Wii-afstandsbediening gebruiken om hun personages aan te sturen.

Dit najaar wordt Xbox One voor vijfhonderd euro op de markt gebracht. D PlayStation 4 moet vierhonderd euro kosten. Nintendo zit daar met Wii U, die qua rekenkracht vergelijkbaar is met de PlayStation 3 en Xbox 360, slechts vijftig euro onder. "Ze doen wat ze willen doen", zei Fils-Aime over de concurrentie. "Voor ons is het belangrijk dat wij consumenten blij maken met Nintendo-producten."


Nintendo voelt geen druk door PS4 en Xbox One