[WK-kwalificatie] Altidore helpt VS aan zege

Jozy Altidore is wederom belangrijk geweest voor de Verenigde Staten in de WK-kwalificatiereeks. De spits van AZ maakte dinsdag een kwartier voor tijd het enige doelpunt in het thuisduel met Honduras. In het vorige kwalificatieduel met Panama (2-0 winst) scoorde Altidore ook eenmaal. De ploeg van Jürgen Klinsmann gaat met dertien punten uit zes wedstrijden aan kop in de finalegroep van Noord- en Midden-Amerika.

In dezelfde poule staat Costa Rica op een tweede stek met twee punten minder dan de Amerikanen. Het land van Bryan Ruiz, oud-speler van FC Twente, won met 2-0 van Panama. Ruiz maakte net na rust de eerste goal, even later tekende Celso Borges voor de eindstand.

Mexico bezet de derde plaats met acht punten. Honduras (zeven punten), Panama (zes punten) en Jamaica (twee punten) staan completeren de groep. Alle landen hebben met twee duels te gaan in elk geval theoretisch uitzicht op WK-deelname.

De eerste drie landen plaatsen zich voor het WK volgende zomer in Brazilië. De nummer vier speelt play-offs om een WK-ticket tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van Oceanië.