"Xbox One gaat uiteindelijk winnen"

E3 kent volgens Yusuf Mehdi, een van de hoge piefen bij de interactieve afdeling van Microsoft, geen winnaars of verliezers. Volgens Mehdi gaat het alleen om de games. "Wij toonden 17 exclusives voor onze console, volgens mij kan Sony niet hetzelfde zeggen."

Dat zei Mehdi in een interview met de Spaanse krant El País. Toen de interviewer suggereerde dat Sony de show had gestolen antwoordde Mehdi als volgt: "Wat ik hoor is dat we bij de lancering beter gepositioneerd zijn, met een completer aanbod dat meer waarde biedt. Denk aan services zoals Skype of iets als Kinect. Ik heb er niets aan om een show te winnen. De echte test ligt straks bij de consument. Op de lange termijn zal onze console de winnaar zijn."

Mehdi pareerde de vraag waarom de 24 uurs-check nodig is, door te stellen dat je geen sterke verbinding nodig hebt. Verder zei hij dat je de check eventueel met je mobiel kunt uitvoeren door die aan je console te tetheren.

De Microsoft-medewerker werd ook gevraagd of dit wellicht de laatste generatie zou zijn die met cd's werkt. "Ik weet niet hoeveel leven er nog in cd's zit, maar we hadden het ook zonder kunnen doen", zei hij. "Ik begrijp alleen dat er bepaalde momenten zijn waarop men naar een fysieke product verlangt, zoals kinderen tijdens kerst. Die hebben dan geen geduld om te downloaden. Elk land is zijn eigen wereld, met eigen gewoontes, verbindingen en meer. Daarom hebben we besloten om cd's te behouden."