Tilburgse moskee tekent protocol mishandeling niet

De islamitische stichting voor opvoeding en overdracht van kennis van de Tilburgse imam Ahmad Salam tekent een door de gemeente opgesteld protocol tegen kindermishandeling niet. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Tilburg maandag. Salam is boos omdat de gemeente aangifte deed.

Eind vorig jaar kreeg de GGD signalen van mishandeling op de koranschool van de stichting. Een van de leraren zou kinderen slaan. De politie deed onderzoek naar aanleiding van de aangifte, maar volgens de zegsvrouw komt het niet tot een strafzaak. Wel heeft de gemeente beide organisaties die betrokken zijn bij het koranonderwijs in Tilburg-Noord gevraagd een protocol te ondertekenen.

De advocaat van de stichting heeft de gemeente laten weten dat het protocol niet wordt ondertekend in verband met de aangifte, en dat alles wordt gedaan om 'iedere vorm van kindermishandeling' te voorkomen. Ook heeft de moskee de gemeente aansprakelijk gesteld voor eventuele imagoschade.

De tweede organisatie die koranonderwijs verzorgt, de stichting Somalische Ontwikkeling Organisatie Nederland heeft het protocol wel ondertekend.

Imam Ahmad Salam haalde in 2004 de nationale media, toen hij toenmalig minister voor Integratie Rita Verdonk de hand weigerde te schudden.